E-mail: Info@keuringshuis.nl    |    Bel: 033-2850663 |

Blog

Inspectie op korte termijn

Vaste lage prijzen

In heel Nederland

Betaling per factuur achteraf

Is asbest gevaarlijk?

Asbest staat bekend als gevaarlijk materiaal maar wat is het nou eigenlijk? Asbest is een natuurlijk steenachtig product wat bestaat uit vezels. Asbest wordt met name gewonnen in Zuid-Amerika, Rusland en Canada. Een bekende eigenschap van asbest is dat het zeer brandwerend is. Dit in combinatie met de lage kostprijs maakt asbest tot een zeer interessant bouwmateriaal.

Gepost 2 jaar geleden

Bruinrot

Bruinrot is een aantasting in hout welke is ontstaan door schimmels. Huiszwam en kelderzwam zijn in de meeste gevallen de veroorzakers. De zwam vernietigd houtcellen door het afbreken van cellulose en hermicellulose. Het hout verkleurt hierbij tot bijna zwart. Het hout verliest haar samenhang en kan gemakkelijk worden verpulverd.

Gepost 2 jaar geleden

Wat is betonrot? en wat zijn Kwaaitaalvloeren?

Wat is betonrot?
Betonrot is een fenomeen waarbij de wapening in een betonconstructie is gaan roesten waardoor het beton beschadigd raakt. Betonrot kan ontstaan wanneer er vocht bij de wapening kan komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de dekking van het beton onvoldoende is. Een bekend onderdeel waarbij betonrot het middelpunt is betreft de kwaaitaalvloer.

Gepost 2 jaar geleden