E-mail: Info@keuringshuis.nl    |    Bel: 033-2850663 |

Blog

Inspectie op korte termijn

Vaste lage prijzen

In heel Nederland

Betaling per factuur achteraf

Is asbest gevaarlijk?

Asbest staat bekend als gevaarlijk materiaal maar wat is het nou eigenlijk? Asbest is een natuurlijk steenachtig product wat bestaat uit vezels. Asbest wordt met name gewonnen in Zuid-Amerika, Rusland en Canada. Een bekende eigenschap van asbest is dat het zeer brandwerend is. Dit in combinatie met de lage kostprijs maakt asbest tot een zeer interessant bouwmateriaal.

Gepost 2 jaar geleden

Bruinrot

Bruinrot is een aantasting in hout welke is ontstaan door schimmels. Huiszwam en kelderzwam zijn in de meeste gevallen de veroorzakers. De zwam vernietigd houtcellen door het afbreken van cellulose en hermicellulose. Het hout verkleurt hierbij tot bijna zwart. Het hout verliest haar samenhang en kan gemakkelijk worden verpulverd.

Gepost 2 jaar geleden

Wat is betonrot? en wat zijn Kwaaitaalvloeren?

Wat is betonrot?
Betonrot is een fenomeen waarbij de wapening in een betonconstructie is gaan roesten waardoor het beton beschadigd raakt. Betonrot kan ontstaan wanneer er vocht bij de wapening kan komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de dekking van het beton onvoldoende is. Een bekend onderdeel waarbij betonrot het middelpunt is betreft de kwaaitaalvloer.

Gepost 2 jaar geleden

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is belangrijk bij de aankoop van een woning omdat het een goed inzicht geeft in de staat van het gebouw. Als je een woning koopt, neem je niet alleen het gebouw, maar ook alle verborgen gebreken en eventuele problemen die ermee gepaard gaan over. Als je niet op de hoogte bent van deze problemen, kan dit leiden tot onverwachte kosten en teleurstellingen na de aankoop.

Gepost 4 weken geleden

Heeft het energielabel invloed op de verkoopprijs van mijn woning?

Het antwoord is ja! Het energielabel van een woning kan zeker invloed hebben op de verkoopprijs. Een hogere energie-efficiëntieklasse betekent namelijk dat de woning minder energie verbruikt, wat kan leiden tot lagere energiekosten voor de toekomstige bewoners. Dit kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en kan leiden tot een hogere verkoopprijs.

Gepost 4 weken geleden

5 redenen waarom een bouwkundige keuring belangrijk is bij de verkoop van je woning

Als je je woning wilt verkopen, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit kan je helpen om problemen op te sporen en op te lossen voordat je de woning gaat verkopen, wat kan leiden tot een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs. Maar waarom is een bouwkundige keuring precies zo belangrijk? Hier zijn 5 redenen waarom een bouwkundige keuring belangrijk is bij de verkoop van je woning:

Gepost 4 weken geleden

Hoe gaat een bouwkundige keuring in zijn werk?

Een bouwkundige keuring is een onderzoek naar de onderhoudsstaat van een gebouw. Het doel hiervan is om eventuele gebreken of onvolkomenheden in het gebouw te identificeren voordat je het koopt of verkoopt. Zo weet je wat je koopt of verkoopt en kun je eventueel de prijs hiervan aanpassen.

Maar hoe gaat zo'n bouwkundige keuring in zijn werk? 

Gepost 3 weken geleden

Jaren '30 woning: waar moet je op letten bij de eerste bezichtiging?

Een jaren '30 woning kan een prachtige, stijlvolle en historische woning zijn. Maar het is belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden tijdens het bezichtigen van een jaren '30 woning, vooral als het je eerste keer is. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Gepost 3 weken geleden

Funderingsproblemen in Amsterdam

Funderingsproblemen kunnen een groot probleem zijn voor woningen in Amsterdam. Wanneer de fundering van een woning niet goed is, kan dit leiden tot ernstige structuurproblemen en kan het zelfs gevaarlijk zijn om in de woning te blijven wonen. Daarom is het belangrijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat je een woning in Amsterdam koopt, om ervoor te zorgen dat er geen funderingsproblemen zijn.

Gepost 3 weken geleden

Bouwkundige keuring verplicht of niet?

Een bouwkundige keuring is niet verplicht wanneer je een woning koopt, maar het is wel sterk aanbevolen om er een te laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring is een visuele inspectie van de woning om te beoordelen of er eventuele problemen zijn met de bouw en het onderhoud van de woning. Deze problemen kunnen variëren van kleine kozijnen tot ernstige funderingsproblemen.

Gepost 3 weken geleden

Thermografische inspectie: de onzichtbare gebreken in je woning ontdekken

Thermografische inspectie is een techniek waarmee onzichtbare gebreken in een woning kunnen worden ontdekt. Dit gebeurt door middel van infraroodcamera's, die warmtebeelden van de woning kunnen maken. Hierdoor kunnen problemen zoals lekkages, isolatieproblemen en elektrische problemen snel en efficiënt worden opgespoord.

Gepost 1 week geleden