E-mail: Info@keuringshuis.nl    |    Bel: 033-2850663 |

Blowerdoortest

Inspectie op korte termijn

Vaste lage prijzen

In heel Nederland

Betaling per factuur achteraf

Vanaf
€ 0,00
All-in tarief incl. BTW!

Blowerdoortest

Vanaf
€ 0,00
All-in tarief incl. BTW!

Direct aanvragen

Gecertificeerd & Betrouwbaar

Blowerdoortest

Ontdek de Luchtdichtheid van uw pand met een Blowerdoortest

Bij Keuringshuis voeren wij regelmatig blowerdoormetingen uit met behulp van de meest betrouwbare blowerdoorapparatuur, namelijk gekalibreerde Minneapolis-apparatuur. Onze metingen worden uitgevoerd conform de normen NEN2686, NEN-EN 13829 en SKH-Publicatie 13-01, waardoor u verzekerd bent van een betrouwbare blowerdoortest. De Minneapolis-apparatuur staat bekend als het meest precieze meetinstrument voor blowerdoortests. Wilt u inzicht krijgen in eventuele luchtlekken in uw pand? Of heeft u een blowerdoortest nodig voor de oplevering van uw nieuwbouwproject? Wij helpen u graag door een blowerdoortest uit te voeren.

Waarom een blowerdoortest laten uitvoeren?

Vraagt u zich af hoe een blowerdoortest u kan helpen? Wij leggen graag uit wat de resultaten van onze blowerdoormetingen betekenen en wat u ermee kunt doen. Als u bijvoorbeeld te maken heeft met problemen met het binnenklimaat of de constructie van uw pand, kan dit te wijten zijn aan een suboptimale luchtdichtheid, wat leidt tot condensatie. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de geluidsisolatie en brandveiligheid van uw pand. Door een blowerdoortest uit te laten voeren, kunt u ontdekken of er luchtlekken aanwezig zijn en waar deze zich bevinden. Zo krijgt u inzicht in het probleem en kunt u het eenvoudig verhelpen. Blowerdoormetingen zijn ook uitermate geschikt voor ziekenhuizen, omdat een slechte luchtdichtheid de verspreiding van bacteriën kan bevorderen. Een blowerdoortest kan de staat van de luchtdichtheid aantonen.

Hoe werken blowerdoormetingen?

Bij het uitvoeren van een blowerdoortest worden eerst alle buitendeuren en ramen gesloten. Alle binnendeuren moeten bij een blowerdoortest openstaan, met uitzondering van het toilet. De ventilatie wordt tijdens de blowerdoortest uitgeschakeld en de buitendeuropening wordt afgesloten met een frame en een zeildoek, waarop de blowerdoormachine wordt aangesloten. De ventilator wordt verbonden met een luchtdrukmeter die de luchtdruk in de ruimte meet. Met behulp van specifieke software wordt tijdens de blowerdoortest bepaald hoeveel luchtverlies er optreedt. Onze specialistische onderzoeken worden vastgelegd volgens de normen NEN2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de blowerdoormeting wordt weergegeven in kubieke meters per uur (m³/u). Na het uitvoeren van de test ontvangt u van ons de rapportage per mail.

Onze Tips voor een Verbeterde Luchtdichtheid

Heeft u door middel van een blowerdoortest geconstateerd dat de luchtdichtheid van uw pand niet optimaal is? Dan zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om dit te verbeteren. Hier zijn alvast enkele nuttige tips. 

  • Afdichten van naden rond ramen: U kunt extra luchtdichtheid bereiken door de naden rond uw ramen zorgvuldig af te kitten. Dit voorkomt ongewenste luchtstromen en vermindert energieverlies.
  • Kelderdeur met anti-tochtmaatregelen: Indien u een kelder heeft, is het raadzaam om deze te voorzien van een goed passende deur met extra anti-tochtmaatregelen. Dit voorkomt dat er ongewenste luchtstromen vanuit de kelder naar de rest van het pand kunnen plaatsvinden.
  • Luchtdichte inbouwdozen voor elektriciteit: Bij het aanleggen van elektriciteit raden wij u aan om gebruik te maken van luchtdichte inbouwdozen, met name voor holle wanden. Dit minimaliseert het risico op luchtlekken en bevordert de algehele luchtdichtheid van uw pand.

Indien u meer wilt weten over onze aankoopkeuringen, blowerdoormetingen of energiekeuringen, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige informatie. Wanneer u blowerdoormetingen wilt laten uitvoeren, kunt u eenvoudig online onze blowerdoortest aanvragen.

Neem vandaag nog de stap naar een betere luchtdichtheid en energie-efficiëntie van uw pand met Keuringshuis.

 

 

Wat zeggen onze klanten?

positief, snelle reactie en keurige afhandeling

10 - Miriam

110 beoordelingen 9,2/10

Vanaf
€ 0,00
All-in tarief incl. BTW!

Blowerdoortest

Vanaf
€ 0,00
All-in tarief incl. BTW!

Bereken uw tarief!

Direct aanvragen

Gecertificeerd & Betrouwbaar