E-mail: Info@keuringshuis.nl    |    Bel: 033-2850663 |

Meerjaren Onderhoudsplan MJOP

Inspectie op korte termijn

Vaste lage prijzen

In heel Nederland

Betaling per factuur achteraf

Vanaf
€ 599,00
All-in tarief incl. BTW!

Meerjaren Onderhoudsplan MJOP

Vanaf
€ 599,00
All-in tarief incl. BTW!

Direct aanvragen

Gecertificeerd & Betrouwbaar

Meerjaren Onderhoudsplan MJOP

Sinds 2018 is het voor verenigingen van eigenaars (VVE's) van appartementencomplexen verplicht te sparen voor gebouwonderhoud middels een reservefonds. Om te kunnen bepalen wat er gespaard moet worden heeft u inzicht nodig in het te plegen onderhoud en de daarbij behorende kosten. Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) is een uitgebreide rapportage waarin de conditie van een gebouw wordt toegelicht en de kosten voor onderhoud van gemeenschappelijk delen worden opgenomen. Door het MJOP op te stellen bewaakt u de conditie van het gebouw en beheert u het onderhoud. In het MJOP vindt u een onderhoudsplanning voor een termijn van 30 jaar. Met behulp van de onderhoudsbegroting, kan de VVE een maandelijkse bijdrage vaststellen voor het reservefonds van de VVE.

 

Wat staat er in een Meerjaren Onderhoudsplan?

In een MJOP worden alle bouwkundige elementen en installaties van een gebouw opgenomen. Hiervoor wordt als basis de splitsingsakte gebruikt. Per element wordt een conditie gegeven: ook wel conditiemeting genoemd. Op basis hiervan wordt de staat van het element beoordeeld en wordt er vastgesteld binnen welk termijn deze vervangen dient te worden. Hiermee kan er een onderhoudsbegroting worden gemaakt voor een termijn van 30 jaar. 

Als bijlage bij het rapport treft u een indicatieve planning waarmee het onderhoud van het complex beheert kan worden. Hierin worden alle activiteiten voor onderhoud opgenomen.

 

Voordelen Meerjaren Onderhoudsplan

- Direct inzicht in de huidige staat van het gebouw;

- Inzicht in onderhoud voor korte en langere termijn.

- Vaststelling maandelijkse bijdrage voor het reservefonds.

- Het MJOP is een steeds belangrijker document bij de verkoop van uw woning

 

Werkwijze

- Keuringshuis biedt u vrijblijvend een offerte aan voor een Meerjaren Onderhoudsplan;

- Na akkoordgeving offerte, wordt er een inspectiedatum ingepland in overleg met de huismeester / vertegenwoordiger van de VVE;

- Na inspectie ontvangt u het MJOP binnen ca. 2 weken per mail;

- Daarnaast is het eventueel mogelijk om bij een VVE vergadering toelichting te geven op de rapportage.

 

Actualisatie Meerjaren Onderhoudsplan

Het is belangrijk dat het MJOP up-to-date blijft. Verschillende bouwkundige elementen hoeven niet elke 10 jaar vervangen te worden en zijn mogelijk in het eerste plan niet opgenomen. Door het MJOP periodiek te actualiseren bent u op tijd op de hoogte van komend groot onderhoud. De gangbare termijn voor het actualiseren van het MJOP is 5 jaar nadat het onderhoudsplan is opgesteld. Hiervoor komt de inspecteur langs voor een korte inspectie. Naar aanleiding van de inspectie kan er bepaald worden of geplande onderhoud noodzakelijk is volgens de planning en/of het niet uitgesteld kan worden. Daarnaast wordt de begroting geactualiseerd. Door de jaren heen kunnen prijzen van grondstoffen veranderen waardoor bepaald onderhoud duurder of goedkoper uitgevoerd kan worden. Ook voor het actualiseren van uw MJOP kan Keuringshuis u van dienst zijn.

 

Wat zeggen onze klanten?

positief, snelle reactie en keurige afhandeling

10 - Miriam

110 beoordelingen 9,2/10

Direct aanvragen

Keuringshuis is landelijk operatief. Door afspraken efficient in te plannen bij onze inspecteurs, kunnen wij vaak door het hele binnen zéér korte termijn de inspecties uitvoeren. Hiervoor hanteren wij een vast tarief zonder bijkomende kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wilt u een offerte aanvragen voor een Meerjaren Onderhoudsplan? Vraag het hier aan en wij zullen binnen 48 uur een offerte uitbrengen.

Direct aanvragen

Vanaf
€ 599,00
All-in tarief incl. BTW!

Meerjaren Onderhoudsplan MJOP

Vanaf
€ 599,00
All-in tarief incl. BTW!

Bereken uw tarief!

Direct aanvragen

Gecertificeerd & Betrouwbaar