E-mail: Info@keuringshuis.nl    |    Bel: 033-2850663 |

Asbestinventarisatie

Inspectie op korte termijn

Vaste lage prijzen

In heel Nederland

Betaling per factuur achteraf

Vanaf
€ 495,00
All-in tarief incl. BTW!

Asbestinventarisatie

Vanaf
€ 495,00
All-in tarief incl. BTW!

Direct aanvragen

Gecertificeerd & Betrouwbaar

Asbestinventarisatie

Algemeen

Tijdens een bouwkundige inspectie of gewoon bij aankoop/verkoop komt asbest steeds vaker ter sprake. Dit is een belangrijk onderdeel bij de onderhandeling maar ook voorafgaand aan renovatie is het goed om inzichtelijk te maken waar eventueel asbesthoudende materialen zich bevinden.

Asbest is een natuurlijk product wat is opgebouwd uit kleine vezels. Vanwege de nuttige eigenschappen als brandwerendheid, slijtvast en de sterkte is asbest veel gebruikt als bouwmateriaal. Asbest is vanaf 1945 tot 1994 gebruikt in bouwmaterialen. Blootstelling aan asbestvezels kan echter schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gebruik van asbest is hierom bij wet verboden. Het hoeft niet direct gevaarlijk te zijn en in sommige gevallen kun je het door middel van een voorlichting gecontroleerd in de woning/pand laten zitten. Eventueel wordt hiervoor een asbestbeheersplan opgesteld.

Inventarisatierapport

Bij sloop en renovatiewerkzaamheden aan panden welke voor 1994 zijn gebouwd dient een asbestinventarisatierapport te worden opgesteld. Voor de vergunningsaanvraag mag het rapport niet ouder zijn dan 3 jaar.

Keuringshuis biedt samen met gecertificeerde asbest inventariseerders de Asbestinventarisatie conform SC540 aan. Bij deze inventarisatie wordt het direct waarneembare asbest, asbesthoudende producten en asbest-besmette materialen of constructiedelen geïnventariseerd. Bij twijfel worden er monsters genomen om nader te kunnen onderzoeken of er asbest is verwerkt. U kunt dit rapport gebruiken bij de aanvraag van een sloopmelding en/of een omgevingsvergunning. Het is vanzelfsprekend dat, indien er destructief onderzoek plaats moet vinden, dit eerst wordt overlegd met de opdrachtgever.

Hechtgebonden en niet hechtgebonden asbest

Asbest kent twee varianten, hechtgebonden en niet hechtgebonden. Voorbeelden van hechtgebonden materiaal zijn buizen, golfplaten, vlakke platen, bloempotten en vensterbanken. Voorbeelden van niet hechtgebonden materiaal zijn zachte platen, koord en spuitasbest. Hechtgebonden materiaal kan in een woning aanwezig blijven, zolang er geen verspanende maatregelen aan het asbest plaatsvinden.  

De monsters welke tijdens het onderzoek afgenomen zijn worden door middel van polarisatie microscopie beoordeeld op de aanwezigheid van niet hechtgebonden asbest.

De kosten van een asbestinventarisatie (visueel) zijn €495 inclusief BTW tot 400m3 inhoud. Bij grotere woningen dient er een offerte te worden aangevraagd. De prijs is inclusief 1 monster. Indien er monsters worden afgenomen, dan zijn de kosten €30 inclusief BTW per monster.

In verband met de nieuwe regelgeving per 1 januari 2017 dienen alle gecertificeerde bedrijven gebruik te maken van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Meer informatie hieromtrent kunt u teruglezen met de volgende link: http://www.lavsinfo.nl/.

 

Wat zeggen onze klanten?

positief, snelle reactie en keurige afhandeling

10 - Miriam

110 beoordelingen 9,2/10

Direct aanvragen

Keuringshuis is landelijk operatief. Door afspraken efficient in te plannen bij onze eigen inspecteurs, kunnen wij vaak door het hele binnen zéér korte termijn de inspecties uitvoeren. Hiervoor hanteren wij een vast tarief zonder bijkomende kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wilt u een bouwkundige keuring aanvragen? Vraag het hier aan en wij zullen uw aanvraag in behandeling nemen en in overleg met u en/of de makelaar een afspraak inplannen. Wij streven er naar om de keuring binnen 4 werkdagen uit te voeren. Nadat de afspraak ingepland is, krijgt u hier bericht over. 

Direct aanvragen

Vanaf
€ 495,00
All-in tarief incl. BTW!

Asbestinventarisatie

Vanaf
€ 495,00
All-in tarief incl. BTW!

Bereken uw tarief!

Direct aanvragen

Gecertificeerd & Betrouwbaar